Kreikan Santorini tietoa ja matkakohteet

Santorinin


Santorini nähtävyydet

Santorinissa riittää paljon nähtävää. Upeiden maisemien lisäksi, joita saaren tuliperäinen ja sinivalkoinen ympäristö tarjoaa, siellä on myös monia historiallisestikin kiinnostavia nähtävyyksiä. Santorinin kaupungit tai kylät, joissa kannattaa Santorinin lomalla vierailla ovat:

Fira, joka on saaren pääkaupunki

Kamari, joka on saaren suurin lomakohde

Oia, joka on taiteilijoiden suosima kohde ja kuuluisa maailman kauneimmista auringonlaskuistaan

Imerovigli, joka on Firan vieressä oleva uusi taajama-alue ja siellä on Theoskepastin kirkko, josta avautuu henkeäsalpaavan upeat näkymät kalderaan.

Perissa ja Perivolos, jotka ovat rantakohteita Santorinin eteläkärjessä

Santorinin nähtävyydet, jotka ovat suosituimpia Santorinin matkailijoiden vierailukohteita ovat:

Continue reading: Santorinin nähtävyydet


Kamari, Caldera, Perivolos / Perissa, Oia

Santorinin ihastuttavat lomakohteet houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa lomailemaan sen uskomattoman kauniissa maisemissa. Santorinin itäreunalla on uimarantoja ja alavampaa maastoa ja länsireuna puolestaan on jyrkkää kalliota. Jos haluaa panostaa lomallaan rannoilla lekotteluun, niin kannattaa valita lomakohteekseen Kamari tai Perissa/Perivolos. Jos puolestaan haluaa ihailla postikorttimaisemia jylhän kallion reunamalla ja nauttia perinteisten kylien tunnelmasta, niin kannattaa valita lomakohteensa Calderalta Firasta, Imeroviglistä tai Firostefanin kylästä. Myös Oian kaupunki on kaunis ja sen auringonlaskut ovat maailmankuuluja.

BussitSantorinilla pääsee kätevästi liikkumaan paikallisbusseilla. Keskusbussiasema sijaitsee pääkaupungissa Firassa ja sieltä on hyvät yhteydet eri puolille saarta. Esimerkiksi saaren suurimmasta lomakeskuksesta Kamarista on bussiyhteys Firaan joka päivä puolen tunnin - 45 minuutin välein kello 7.30 - 24. Bussikyyti yhteen suuntaan maksaa 1,40 euroa. Firasta pääsee bussilla edelleen Oiaan ja Imerovigliin. Suosituimpina lomakuukausina busseissa on ahdasta, koska matkailijoita on liikkeellä niin paljon. Bussien aikataulut myös vaihtuvat paikalliseen tapaan hyvinkin nopealla aikataululla.

Continue reading: Santorinin kulkuyhteydet